05_Final

Wij Dichterskwartier

 

In Wij Dichterskwartier wordt gewoond! Sinds afgelopen jaar is Wij Dichterskwartier een levendige woonplek geworden waar de bewoners het in de meeste gevallen erg naar hun zin hebben.

Natuurlijk is er ook weer veel gebeurd en zijn de plannen voor sommige bewoners inmiddels veranderd. Zij gaan verhuizen én dat betekent een nieuwe kans voor jou om ook in Wij Dichterskwartier te wonen. Er zullen met regelmaat woningen beschikbaar komen, deze vind je dan onderstaand bij ‘Beschikbaar aanbod’.

Wij Dichterskwartier bestaat in totaal uit 196 huurwoningen (gebouw A t/m D) en 24 koopwoningen (gebouw E). Verdeeld over 5 appartementengebouwen is een gevarieerd aanbod gerealiseerd, van studio’s tot 4-kamerappartementen. Wij Dichterskwartier is een woonomgeving voor iedereen, van ‘jong tot oud’ en van ‘starter tot gezinnen’. Er zijn zorgwoningen, sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen.

De woningen zijn gasloos uitgevoerd en volledig afgewerkt opgeleverd. Wand-, vloer-, plafondafwerking, keuken en badkamer is allemaal voorzien!

Parkeren kan in de half verdiepte parkeergarage waarop tevens een centrale ontmoetingsruimte voor de bewoners in een parkachtige setting is gerealiseerd.

Ben jij enthousiast geworden over de huurwoningen van Wij Dichterskwartier en wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of bekijk hieronder de beschikbare woningen!

Robbert_Sijm_Dichterskwartier

Huismeester Robbert

Robbert Sijm is de huismeester voor deze locatie en is het eerste aanspreekpunt voor de bewoners op locatie en draagt zorg voor een goede leefbaarheid van de locatie.

Beschikbaar aanbod

Bekijk hieronder het beschikbare aanbod of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Jan Luykenlaan 284

Wij Dichterskwartier Blok A

€ 650 - Beschikbaar - Jan Luykenlaan 284 Harderwijk
** BESCHIKBAAR PER 1-4-2024 ** Ben jij opzoek naar naar een fijne woonruimte voor jezelf? Lees dan snel verder! Per 1 april kan jij wellicht de nieuwe bewoner zijn in het fijne complex van Wij...

Jan Luykenlaan 104

Wij Dichterskwartier Blok B

€ 1,124 - Beschikbaar - Jan Luykenlaan 104 Harderwijk
** BESCHIKBAAR PER 1-4-2024 ** Ben jij opzoek naar naar een fijne woonruimte voor jezelf en eventueel je partner? Lees dan snel verder! Per 1 april kan jij wellicht de nieuwe bewoner zijn in het...

Er zijn geen woningen gevonden
Er zijn geen woningen gevonden
[cubic7J)J)J)zic7̔ѥՑȸԔȔՑԸܔȔ

Over Harderwijk

Zuiderzeestad Harderwijk staat al sinds 1252 bekend als handelsstad. Deze stad in de provincie Gelderland, heeft ongeveer 47.581 inwoners.

In Harderwijk kun je slenteren langs de eeuwenoude panden, hier vindt je meer van 100 monumenten met prachtige gevels, smalle steegjes en eeuwenoude stadsmuren.

Ook zijn er volop activiteiten te doen in Harderwijk en kun je heerlijk genieten van de terrassen en winkels.

Over Dichterskwartier

Dichterskwatier is gelegen op de kruising van de Verkeersweg en Hoofdweg in Harderwijk. De nabijheid van Dolfinarium, de binnenstad en het station maken de locatie van Wij Dichterskwartier uniek!

 Wat is de inkomenseis?

Voor een sociale huurwoning met een maximale huurprijs tot € 879,66,- gelden de volgende voorwaarden:

Voor een alleenstaande is het maximale jaarinkomen € 47.699,- en voor een 2-persoonshuishouden is het maximale jaarinkomen € 52.671,-.

Naast de maximale inkomenseis geld er ook een minimale inkomenseis:

Het bruto maandinkomen is minimaal 3 x de maandhuur excl. servicekosten. Of het jaarinkomen inclusief vakantiegeld en een vaste 13e maand is minimaal 36x huur excl. servicekosten.

Voorbeeld kale maandhuur (excl. servicekosten = € 875,- x de inkomenseis van 3x = € 2.625,- benodigd (gezamenlijk) bruto maandinkomen.

Om een vrije sector huurwoning te kunnen huren  kun je de volgende inkomenseis als richtlijn aanhouden:

Het bruto maandinkomen is minimaal 3,5 x de maandhuur excl. servicekosten. Of het jaarinkomen inclusief vakantiegeld en een vaste 13e maand is minimaal 42x huur excl. servicekosten.

Voorbeeld kale maandhuur (excl. servicekosten = € 875,- x de inkomenseis van 3,5x = € 3.062,- benodigd (gezamenlijk) bruto maandinkomen.

• Beide inkomens mogen voor 100% meegeteld worden in het gemeenschappelijke inkomen.
• Garantstelling van ouders is alleen mogelijk indien de huurder voor minimaal 75% zelfstandig voldoet aan de inkomenseis.
• Studiefinanciering / DUO mag als extra inkomen me worden gerekend. Garantstelling van ouders is alleen mogelijk indien jij voor minimaal 75% zelfstandig voldoet aan de inkomenseis.

Moet ik borg betalen?
• Standaard geldt er een waarborgsom van 1 maand de bruto huur
• Afhankelijk van de gegevens of situatie (zoals bijv. tijdelijke arbeidsovereenkomsten of bij zelfstandig ondernemerschap) wordt er een hogere waarborgsom worden gevraagd.

Moet ik zelf een vloer (laten) leggen en waar moet ik rekening me houden?

Nee, alle woningen worden voorzien van een PVC vloer.

Hoe worden de wanden afgewerkt?

De wanden zijn afgewerkt middels wit spackwerk.

Hoe worden de plafonds afgewerkt?

Het plafond is afgewerkt middels wit spackwerk.

Hoe wordt de keuken opgeleverd?

Alle appartementen worden voorzien van een keuken.

De keukens worden voorzien van al het benodigde keukenapparatuur, waaronder een inductie kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser en koelkast.

Hoe wordt de badkamer opgeleverd?

De badkamer wordt modern en compleet afgewerkt. De badkamer is voorzien van een douchehoek, wastafel met mengkraan, spiegel en elektrische radiator. De douchehoek wordt voorzien van een mengkraan, douchekop, glijstangset en douchegoot. Sommige appartementen zijn voorzien van een glazen douchescherm, een toilet in de badkamer en sommige appartementen hebben een separaat toilet. Bekijk de plattegrond voor de exacte opstelling.

Hoe worden de woningen verwarmd?

Er komt een collectief WKO systeem. De warmtebron is middels de WKO en afgifte middels vloerverwarming. Als bewoner betaal je vooruit een maandbedrag voor elektra/warmte en jaarlijks wordt dit verrekend op basis van het werkelijke verbruik.

Zijn er bergingen beschikbaar?

Alle woningen hebben een interne berging. Woningen uit blok E beschikken ook over een (extra) externe berging.

Zijn er parkeerplaatsen beschikbaar?

Ja, parkeerplekken zijn in overleg met de huismeester mogelijk. De kosten van de parkeerplekken (regulieren plekken, met laadpaal of invalide) zijn €50 per maand exclusief service kosten. De kosten van de parkeerplek zitten niet in de huurprijs inbegrepen.

Zijn er laadpalen aanwezig in de parkeergarage?

Ja, er zijn voorzieningen getroffen voor elektrisch parkeren. Indien je hier gebruik van wilt maken, mag je dit aangeven in jouw inschrijving.

Zijn er invalide parkeerplaatsen?

Ja, er zijn invalide parkeerplaatsen. Indien je hier gebruik van wilt maken mag je dit in jouw inschrijving aangeven.

Is er een fietsenstalling aanwezig?

Ja, er is een algemene fietsenstalling aanwezig.

Zijn huisdieren toegestaan?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan.