Het Concept

Wonen doe je samen

Wonen doe je samen. Dat wensen we onze bewoners toe. Onze panden zijn zo ingericht dat het ontmoeten van nature wordt gestimuleerd. Natuurlijk is dat vrijblijvend. Maar niemand hoeft zich eenzaam te voelen. We stimuleren het sámen wonen met diverse gemeenschappelijke faciliteiten.

De filosofie: comfortabel en veilig wonen

Mensen willen comfortabel en veilig wonen. Dát staat bij Wij wonen voorop. En het blijkt ook uit de opzet en inrichting van onze studio’s, appartementen en woningen. Maar zoals gezegd: minstens zo belangrijk vinden we het dat mensen prettig sámenwonen. Want bijna 40% van alle huishoudens in Nederland bestaat inmiddels uit eenpersoonshuishoudens. En de verwachting is dat dit percentage de komende jaren verder toeneemt. We hebben daarom veel oog voor de sociale samenhang.

Sámen wonen

Sommige mensen kiezen er bewust voor om alleen te wonen. Anderen wonen door omstandigheden alleen. Al onze bewoners hebben volop mogelijkheden om toch sámen te wonen. Samen sporten in de gym, samen eten in de lounge, samen studeren op de flexwerkplek, samen genieten op het dakterras, samen naar de zomerbarbecue. Enzovoort. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En omdat het kan bijdragen aan het welzijn van mensen.

Samen voor een veilige, schone woonomgeving

Huismeester en bewoners zijn sámen verantwoordelijk voor een veilige, schone woonomgeving. De huismeester is als een huisvader. Soms streng. En altijd gericht op het welbevinden van de bewoners. Hij is bovendien het aanspreekpunt voor buurtbewoners. Want ook in de wijk willen wij sámen wonen.

Samen voor een fijne woonervaring

Samen streven we naar een fijne woonervaring voor de bewoners. De huismeester, de centrale beheerorganisatie van Wij wonen en Anders Invest Huurwoningen Fonds, eigenaar van de woningen. We zijn pas tevreden als onze huurders dat zijn. Door goed in contact te blijven met de bewoners, willen we zo goed mogelijk inspelen op wensen en behoeften. De menselijke maat staat centraal. Met als doel: een fijne woonervaring voor al onze huurders.

Iets voor jou?

Voel je je aangesproken door ons concept en de filosofie daarachter? Woon jij ook graag in een sociale omgeving en toch lekker op jezelf? Van harte welkom in één van onze aansprekende Wij-wonen-panden! We hebben geschikte woningen voor zowel jonge starters, stellen als senioren. Het mooist is een mix van jong en oud, zodat bewoners iets voor elkaar kunnen betekenen.

Natuurlijk, we realiseren ons dat jonge starters vaak niet de huurprijs voor een 3-kamerappartement kunnen betalen. Door zoveel mogelijk vergelijkbare woonruimtes (en dus vergelijkbare huren) in één complex te hanteren, zien we vaak wel dat doelgroepen zichzelf uitselecteren. Van harte welkom!

Onze partners en wij

Wij wonen is een initiatief van het Anders Invest Huurwoningen Fonds. Een jonge investeringsmaatschappij met een innerlijke drive om anders te zijn dan andere fondsen. Hóe anders? Wij gaan voor een lange-termijnsamenwerking met onze partners en onze huurders. We voelen ons enorm betrokken bij onze woonpanden en werken graag samen met de beheerders én de huurders aan een veilige, nette en sociale woonomgeving. Met oog en hart voor elkaar.

Samenwerking met beheerorganisaties

Voor het beheer van de panden werken we samen met twee professionele beheerorganisaties: JW Vastgoedadvies en VasteState. Organisaties die wij met zorg hebben geselecteerd en die staan voor een servicegerichte en professionele aanpak naar onze bewoners. Persoonlijke aandacht en korte lijnen zorgen voor tevreden bewoners. Daar gaan we voor.

Ons team, aangenaam

Samen maken we werk van een veilige, nette en sociale woonomgeving. Beheerders, huismeesters en het team van Anders Invest.