Details

 • Korte Parallelweg 5 t/m 87
 • Dordrecht
 • 42 appartementen
 • 52 - 114 m²

Wij Oude Maas

In Dordrecht worden 42 ruime twee-, drie- en vierkamerappartementen met parkeerplek en externe berging gerealiseerd in de voormalige kantoorruimtes boven winkelcentrum Maasplaza, met de naam, Wij-Oude Maas.

De appartementen hebben woonoppervlaktes van ca. 51 m² tot ca. 114 m² en beschikken over individuele en/of gemeenschappelijke buitenruimte. En samenkomen met je buren doe je op het dak, want daar kun jij straks genieten van een fantastisch uitzicht over de omgeving en het centrum, vanaf de gezamenlijke tuinkamer met terras!

Iedere woning beschikt over een externe berging en over een parkeerplek in de ondergelegen parkeergarage. De kosten van de parkeerplek komen nog bovenop de huurprijs. Je fiets kan je kwijt in de gezamenlijke fietsenstalling.

Samen met de buren

Wij Oude Maas heeft een gezamenlijke ruimte op het dak middels een huis/tuinkamer en dakterras van ruim 100 m².

42 Woningen

Nu Huren

De onderstaande woningen zijn beschikbaar. Heb je interesse? Klik dan op de knop hieronder om je in te schrijven!

Korte Parallelweg 61

Wij Oude Maas

€ 1,047 - Beschikbaar - Korte Parallelweg 61 Dordrecht
** BESCHIKBAAR PER 1-7-2024 ** Ben jij opzoek naar een fijne woonruimte in Dordrecht? Lees snel verder! Een ruim 2-kamerappartement van ca. 69 m2 gelegen op de 4e verdieping. In deze woning heb je alle...

Wij Oude Maas op een rijtje

 • 42 appartementen;
 • ca. 51 m² tot en met ca. 114 m²;
 • Huurprijzen vanaf € 775,- tot € 1.550,- per maand,- exclusief servicekosten;
 • Inclusief parkeerplek in de ondergelegen parkeergarage. De kosten van de parkeerplek (€ 65,- p/mnd) komen nog bovenop de huurprijs;
 • Mogelijkheid tot het huren van een extra parkeerplek;
 • Geschikt voor aanbrengen van laadpunt voor elektrische auto’s;
 • Inclusief externe berging;
 • Hoogwaardige afgewerkte keuken met al het benodigde inbouwapparatuur;
 • Volledige afgewerkte en ingerichte sanitair en badkamer;
 • Individuele en/of gemeenschappelijke buitenruimte;
 • Gemeenschappelijke tuinkamer en dakterras;
 • Gezamenlijke fietsenstalling;

Hoe werkt de verhuurprocedure?

De inschrijving
Via de woningzoeker kies je jouw favoriete woningen uit. Wanneer je jouw voorkeurswoningen hebt toegevoegd aan jouw favorieten kun je links bovenaan op het hartje klikken om verder te gaan met jouw inschrijving.

Wanneer je het inschrijfformulier hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken voor jouw persoonlijke online dossier.

Hier vul je je persoonlijke gegevens aan en upload je jouw document.

Voorlopige toewijzing
We gaan op basis van jouw voorkeuren en ingevulde gegevens woningen toewijzen. Ontvang je een voorlopige toewijzing? Dan kun je deze accepteren of verwerpen.

Huurreservering | Acceptatie voorlopige toewijzing.
Als je de voorlopige toewijzing accepteert, word je gevraagd om een huurreservering te voldoen van € 75,-. Met deze huurreservering bevestig je de acceptatie en wordt de controle uitgevoerd.

Als je besluit het contract niet te accepteren of de door jouw gedeelde gegevens blijken na controle niet correct te zijn, vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

Uploaden van je documentatie
Na het accepteren van de toegewezen woning kan je je documentatie uploaden. Als je deze hebt afgerond nemen wij je dossier in behandeling. Er wordt gekeken of de door jou ingevulde gegevens correct zijn en kloppen met de realiteit. Het gaat dan vooral om je identiteit, arbeidssituatie, inkomen en kredietwaardigheid.

Contract | Retour huurreservering
Als de finale controle is uitgevoerd ontvang je het huurcontract. De huurreservering wordt teruggestort nadat je het contract hebt ondertekend. Alleen als je het contract niet accepteert of er blijken onjuistheden te zijn met de ingevulde gegevens, vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

Sleuteloverdracht
Nadat het contract is ondertekend word je geïnformeerd over de exacte datum van sleuteloverdracht en de verdere procedure. Het is mogelijk dat bij ondertekening van de huurovereenkomst nog niet duidelijk is wat de exacte opleverdatum van je woning zal zijn. Zo mogelijk ontvang je maximaal vier weken van tevoren deze uitnodiging.

Hoe werkt de online inschrijving?

Moet ik inschrijfkosten betalen? Wat is een huurreservering?

De inschrijving voor Wij Oude Maas is gratis en kun je geheel vrijblijvend doen.

Als we jou een woning voorlopig kunnen toewijzen, zullen we vragen om een huurreservering. Met dit bedrag reserveer je de woning en starten wij de finale controle op het dossier. De huurreservering wordt na de oplevering van het appartement weer teruggestort op jouw bankrekening.

Besluit je, nadat wij de controle hebben uitgevoerd, de woning toch niet te gaan huren, dan kunnen wij de huurreservering niet terug storten.

Wat is de inkomenseis?

Om een woning te huren kun je de volgende inkomenseis als richtlijn aanhouden:

 • Het bruto maandinkomen is minimaal 3,5 x de maandhuur excl. servicekosten. Of het jaarinkomen inclusief vakantiegeld en een vaste 13e maand is minimaal 42x huur excl. servicekosten.
 • Voorbeeld kale maandhuur(excl servicekosten = € 875,- x de inkomenseis van 3,5x = € 3.062,- benodigd (gezamenlijk) bruto maandinkomen.
 • Beide inkomens mogen voor 100% meegeteld worden in het gemeenschappelijke inkomen.
 • Bij pensioengerechtigden is huur excl. servicekosten max 30% van maandinkomsten.
 • De kosten van bestaande schulden en alimentatie worden van het bruto maandinkomen afgetrokken.
 • Standaard wordt er 1 maand borg gevraagd. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een eigen bedrijf of een tijdelijk contract, kan de borg hoger zijn. De waarborgsom dient betaald te worden samen met de eerste huurbetaling.

Is het mogelijk om te huren met een garantstelling?

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen dien je zelf een vast en voldoende inkomen te hebben die past bij de inkomenseis.

Kan ik als student huren in Wij Oude Maas?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Een lening via DUO kan niet mee worden gerekend als inkomen toevoegen.

Moet ik een waarborgsom betalen?

Wanneer je een woning in Wij Oude Maas gaat huren, is er standaard een borg van 1x de maandhuur.

De borg kan hoger worden wanneer je zelfstandig ondernemer bent of wanneer de eigenaar om een andere reden extra zekerheid nodig heeft. De borg bedraagt dan minimaal 3x de maandhuur.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen door de huurder, per de eerste van de volgende maand + 1 maand.

Welke documenten moet ik uploaden bij mijn inschrijving?

Tijdens de inschrijving hoef je maar 1 document te uploaden.

Wanneer je een voorlopige toewijzing krijgt, vragen we je om de rest van de documenten te uploaden.

Van iedere huurder en eventuele medehuurder is nodig:

 • Een uittreksel uit het basisregistratie persoonsregister. Hierop staat je woongeschiedenis beschreven. Deze kan je opvragen bij de gemeente (niet ouder dan 3 maanden).
 • Een verklaring van je huidige verhuurder / hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben jij wél inwonend? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.
  Klik hier voor een blanco exemplaar

Loondienst

 • Een werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden). Klik hier voor een blanco exemplaar
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Uitkering

 • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Zelfstandig ondernemer

Als ondernemer kun je je inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543. Je kunt ook je voorlopige IB van het afgelopen jaar gebruiken. Heb je geen inkomensverklaring dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk.

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

 • Inkomen aantonen met de inkomensverklaring van de belastingdienst. Deze kun je zelf aanvragen door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Klik hier om te bekijken hoe je dit doet. Let op: je kunt dit document alleen opvragen met je DigiD.
 • Balans, winst- en verliesrekening over het meest recente volledig boekjaar.
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst).
 • Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register.

Gepensioneerd

 • Dient u de jaaropgaven van uw pensioen/AOW en de inkomensverklaring van de Belastingdienst te verstrekken.
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW zichtbaar is.
 • Kopie bankafschrift waarop storting van pensioen zichtbaar is.

Eigen vermogen

 • Indien jouw eigen vermogen meer dan € 20.000,- bedraagt en je wilt dit (voor een deel) meenemen in de toetsing, dan dien je dit aan te tonen met een kopie dagafschrift van een Nederlandse bankrekening. 

Heb je een koopwoning?

Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht:

 • (Voorlopige) koopakte.
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker OF een nota van afrekening.
 • Als je de hypotheek aanhoudt, dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten en de huurkosten te dragen.
 • Bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten.

Echtscheiding

In geval van scheiding is het van belang dat je je financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Aan de hand van de voor die woningen gestelde inkomenseis, beschikbaarheid en volledigheid van je dossier worden de woningen toegewezen. Bij meerdere passende kandidaten wordt door het systeem een kandidaat geselecteerd.

Kan ik een woning bezichtigen?

Omdat Wij Oude Maas nog in aanbouw is, er op de bouwplaats hard wordt gewerkt en er strenge regels gelden voor het betreden van het bouwproject en vanwege het Corona virus, kunnen we de woningen niet betreden.

Zodra er een mogelijkheid is om te bezichtigen, nodigen we je hier natuurlijk voor uit.

We proberen zoveel mogelijk foto’s en video’s te delen.

Moet ik zelf een vloer (laten) leggen en waar moet ik rekening mee houden?

In je huurovereenkomst staat exact opgenomen waar de vloer in de door jouw gehuurde woning aan dient te voldoen.

Om geluidsoverlast te voorkomen is ons advies om niet met “hoge” hakken in huis te lopen. Ook wanneer aan alle eisen die in de verklaring voor een harde vloer staan opgenomen is voldaan, kunnen je buren toch geluidsoverlast ervaren. Er kan bij overlast te allen tijde een inspectie / controle worden uitgevoerd door de verhuurder en er kunnen naar aanleiding hiervan aanpassingen noodzakelijk zijn die voor eigen rekening komen.

Hoe worden de wanden afgewerkt?

De wanden worden behangklaar afgewerkt. Dat betekent dat je zelf de wanden moet voorbehandelen door oneffenheden weg te schuren en vervolgens een primerlaag en sauslaag aan te brengen, of te behangen.

Hoe worden de appartementen verwarmd?

De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming en individuele CV ketel. In iedere ruimte is een thermostaat aanwezig.

Moet ik zelf mijn aansluitingen regelen?

Ieder appartement heeft een eigen aansluiting voor gas/water/elektra. Je dient de contracten hiervoor dus zelf af te sluiten.

Tevens komt er een glasvezelaansluitpunt vanuit KPN in de meterkast om de overige diensten af te sluiten. De individuele meterkast is van buiten de woning toegankelijk . Je hoeft dus niet thuis te zijn voor bijvoorbeeld onderhoud hiervan.

Hoe wordt de keuken opgeleverd?

Vanuit je eigen keuken, maak je dagelijks de heerlijkste gerechten. De hoogwaardige Bruynzeel keuken is namelijk voorzien van al het benodigde inbouwapparatuur van Siemens: een combimagnetron, inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast met vriesvak en vaatwasser. Alles om dagelijks een heerlijke maaltijd te bereiden!

Hoe wordt de badkamer opgeleverd?

De badkamer wordt afgewerkt met tegels op de wanden en tegels op de vloer.

De douche heeft een douchebak en tandenpoetsen doe je bij de wastafel met spiegel erboven. Daarnaast warm je jouw handdoeken op met de handdoekradiator.

Waar bevindt zich de wasmachine aansluiting?

De wasmachine aansluiting bevindt zich in de berging in de woning.

Hoe kan ik mijn gordijnen ophangen?

De appartementen worden opgeleverd met gordijnrails. Daar hoef je alvast niet meer over na te denken!

Kan ik parkeren bij Wij Oude Maas?

Ja, bij ieder appartement zit een parkeerplek in de ondergelegen parkeergarage. De kosten van de parkeerplek (€ 65,- p/mnd) komen nog bovenop de huurprijs.

De parkeerplekken zijn afgesloten middels een slagboom.

Jouw bezoek kan parkeren op de algemene parkeerplekken van het winkelcentrum.

Er zijn een beperkt aantal extra parkeerplekken te huur. De kosten van een extra parkeerplek bedragen € 95,- per maand.

Heb ik een externe berging?

Ja, ieder appartement beschikt over een externe berging.

Waar kan ik mijn fiets kwijt?

Je fiets kun je gemakkelijk kwijt in de gezamenlijke fietsenstalling.

Heeft Wij Oude Maas zonnepanelen?

Ja, er zijn zonnepanelen aanwezig die aangesloten zijn op de algemene meter. Hierdoor zijn de servicekosten relatief laag.

Hoe werkt het met de afvalinzameling?

Op de begane grond in de plint van het gebouw komt 2x een opstelplaats voor de afvalinzameling. Als bewoner kun je daar daar je afval brengen en deponeren in rolcontainers. Dit is het beleid vanuit de gemeente.

Is er een huismeester aanwezig?

Er komen twee huismeesters in Wij Oude Maas. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de bewoners op locatie en draagt zorg voor een goede leefbaarheid van de locatie.

Tevens worden er camera’s geplaatst om de veiligheid te waarborgen.

De omgeving

De dagelijkse boodschappen doe je gemakkelijk bij de supermarkt in het winkelcentrum onder de appartementen. Toch liever een middagje shoppen? Dan fiets je binnen 5 minuten naar het centrum van Dordrecht. Of ga je liever naar een andere stad? Geen probleem! Het station van Dordrecht ligt op nog geen 5 minuten fietsafstand.

Over Dordrecht

Dordrecht is een gezellige stad in Zuid-Holland en heeft ruim 119.000 inwoners. De bewoners van Dordrecht noemen hun eigen stad ook wel Dordt.

Het centrum ligt op nog geen 5 minuten fietsafstand van de appartementen en hier kun je je hart ophalen wanneer je van winkelen houdt. Met maar liefst 292 winkels in het centrum kun jij altijd vinden waar je naar op zoek bent. Maar ook voor kunst en cultuur ben je in Dordrecht aan het juiste adres. Er bevinden zich hier verschillende musea.

Het hele jaar door vinden evenementen plaats, zoals de boekenmarkt, verschillende festivals en concerten. En wil je even genieten van de prachtige Nederlandse natuur? Dan is de Biesbosch vlakbij!

In beeld